top of page
  • Cecilie Swartz Bak

Hvordan forbereder man en jordomsejling?

Hvordan forbereder man en jordomsejling? Det spørgsmål har vi stillet os selv mange gange - vi har googlet, set youtube videoer, læst, talt med andre sejlere og meget andet - og vi har stadig ikke det endegyldige svar. Jeg tror man kan gøre det på mange måder, alt efter behov og formål med turen. Vores vigtigste prioritet i forhold til forberedelsen har været sikkerhed. Så når vi først er afsted kan stole på den forberedelse vi har gjort og ikke unødigt behøver at bekymre os. Vi er ikke de mest erfarende sejlere, så derfor er det vigtigt for os, at båden er i bedst mulig stand, at vi har indkøbt det bedste sikkerhedsudstyr, samt at vi så vidt muligt er forberedte på alt.


Men fordi vi er forholdsvis "nye" i denne sejlerverden, så har vi skullet skaffe os information og viden om ALT! Lige fra hvilke sejl vi bruger hvornår, hvordan kaster man anker, hvorfor er der pludselig kølervæske på gulvet under motoren, hvorfor virker dybdemåleren ikke, hvordan udskifter vi den gamle gasforbindelse, hvorfor er der pludselig vådt inde i skabet, hvilke vacciner skal vi have, hvad med redningsflåde... og meget meget mere. Og alting tager bare dobbelt så lang tid, når man ikke har prøvet det før - og nogle ting har vi skullet lave om 2-3 gange, før det virkede. Heldigvis har vi haft god brug af internettet samt søde mennesker på havnen, som altid har været klar til at hjælpe.


Men hvordan forbereder man sig så på at sejle hele vejen rundt om jorden? Hvordan forbereder man sig på, at hive 2 år ud af kalenderen og rejse væk fra alt det kendte herhjemme? Vi har fundet ud af, at vi arbejder godt med lister - lister i alle afskygninger. Lister på indkøb, lister på bådprojekter, lister på alt det administrative, ja, endda huskelister til huskelisterne :0) Og så har vi nedskrevet alle store reparationer/gøremål på hvert sit stykke papir med beskrivelse af arbejdet, materialer, værktøj mv. der skal bruges til projektet (så vi undgår igen at stå og mangle en eller anden dims for at kunne gøre arbejdet færdigt). Og så har vi hængt alle sedlerne op på væggen i vores stue i et forsøg på at holde fokus, huske os selv på hvor meget vi mangler at lave, samt tilfredsstillelse, når en seddel kan pilles ned og smides i skraldespanden. Jeg forsøger at lave opslag på de vigtigste gøremål og overvejelser i den kommende tid under dette emne "Forberedelser".


I skrivende stund er der kun 44 dage til afgang. Og jeg kan allerede nu se, at vi ikke når alt, hvad vi havde håbet på. Men forhåbentlig når vi det vigtigste, og enten må vi tage de manglende projekter undervejs på turen - eller også finder vi ud af, at det ikke var så vigtigt alligevel. Det har været en hård og stressende tid at nå i mål, og vi er kun blevet presset yderligere i takt med, at det store røde tal på vores nedtællingstavle er blevet mindre. Og mange gange har vi været ved at give op. Mange gange har vi tænkt "hvad pokker har vi gang i". Men så har vi husket på, hvorfor vi gør det. At belønningen nok skal komme i form af frihed og familieliv, når først vi er afsted. Så projektet har krævet blod, sved og tårer. Men mest af alt mod. Mod til at turde gøre noget andet end de fleste. Så vi lukker øjnene og stoler på projektet og hinanden. Vi gør det!

287 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page