top of page
  • Cecilie Swartz Bak

Vacciner + 1. hjælps- og medicinkasse

Opdateret: 3. maj 2021

Denne del af forberedelsen har fyldt en hel del hos mig, da vacciner og medicin mv. er med til at øge sikkerheden for vores rejse.


Vi tog ret tidligt kontakt til Udenlandsvaccinationen ved Seruminstituttet for at få råd og vejledning. De har været utrolig søde til at hjælpe - vi har besøgt dem ad 4 omgange for at få de forskellige skud vacciner. Vi har næsten fået samtlige vacciner, som er muligt. En dyr affære, men vi føler det er med til at øge vores sikkerhed. Vi er alle blevet vaccineret for Hepatitis A + B, Rabies, Difteri, Tyfus, Gul feber og Stivkrampe. Børnene har klaret alle stikkene utroligt flot - men det hjælper også lidt, når præmien for at klare det hele er McDonalds mad og Minecraft Lego :0)


Og så er der blot covid-19 vaccinen tilbage. Vi har haft mange søvnløse nætter over, hvorvidt vi skulle vente med at sejle, til vi var blevet vaccineret eller blot sejle afsted nu som planlagt. Vi er jo i den heldige situation, at vi er sunde og raske "unge" mennesker, så vi er anden sidst i køen for at blive tilbudt vaccinen. Myndighederne rykker tidsrammen for vaccinationsprogrammet hele tiden. Pt. står vi til at kunne få 2. stik i juli måned. Og det ville da være rart at kunne sejle afsted med vaccinepasset i lommen - mest af alt fordi det højest sandsynligt vil give os flere muligheder i forhold til landgang ude i verden. Men vi har vurderet, at det vil være mere risikabelt for os at vente med at sejle til juli/august måned, rent sejladsmæssigt pga. vejeret, så ud fra den risikovurdering har vi valgt at sejle afsted uden vaccinen. Vores håb er at kunne blive vaccineret ude i verden et sted (vi kan se på andre sejlerblogs, at det absolut er muligt), og så har vi også investeret i en rigtig god forsikring, som også dækker corona-relaterede forhold. Så vi synes vi har valgt en forsvarlig løsning (og børnene bliver jo alligevel ikke tilbudt vaccinen).


Hvad angår medicinkassen har jeg brugt lang tid på at sammensætte en kasse, som indeholder medicin samt grej til alle tænkelige situationer. Meget af indholdet har jeg kunne bestille selv på nettet, mens vi har fået lægen på Udenlandsvaccinationen til at udskrive det receptpligtige medicin til os - et lykketræf ville, at lægen engang selv havde været skibslæge på et større skib, hvorfor han var helt med på, hvad en sådan medicinkasse skal indeholde. Vi har endvidere haft glæde af FTLF´s hæfte "Skibsapoteket".


Udover diverse plastre, forbindinger, diverse håndkøbsmedicin til øjne, ører, hals, mave, hud mv., så indeholder vores kasse også malariapiller, 3 forskellige penicilliner, salve mod øjenbetændelse, stærk antibiotika (fx til forsinkelse af udviklingen af blindtarmsbetændelse), lokal bedøvelse til injektion samt morfin til injektion - de to sidstnævnte til brug i nødstilfælde ved åbne sårskader eller brækkede knogler. Vi har via vores forsikring en 24/7 lægekontakt, som vi kan ringe til i nødstilfælde, og som kan guide os ift. medicin mv. Og så har vi selvfølgelig fået lægen til at udstede en engelsk attest på morfinen, så vi er sikre på at kunne få det med ind i de forskellige lande.


Vi havde egentlig også planlagt at deltage i et 1. hjælpskursus, hvilket dog blev aflyst pga. covid-19. Vi håber at kunne tage et kursus i forbindelse med vores deltagelse i ARC´en, når vi rammer Grand Canaria, inden vi sejler over Atlanten. Og så har vi selvfølgelig alle lige været en tur forbi vores egen praktiserende læge samt tandlæge, for at få tjekket helbredet.


Det har været med blandede følelser, at stykke medicinkassen sammen, for man bliver jo virkelig mindet om, hvad der kan gå galt - og at vi til tider er helt alene på vandet uden mulighed for at få hjælp. Og på den anden side har det hjulpet at få styr på kassen, så vi er sikre på, at den indeholder det vi kan få brug for. Og dette "ansvar for eget liv" er jo en del af den beslutning vi har taget. Men jeg håber dog inderligt, at vi ikke får brug for en eneste ting fra kassen!
70 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

1 år

bottom of page